Боррель попередив Путіна: якою буде відповідь у разі застосування Росією ядерної зброї в Україні

Разом із повномасштабним настанням Російської Федерації на Україну виникла загроза застосування Кремлем ядерної зброї проти нашої країни. Особливо гостро це питання порушується останнім часом. Керівник дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, якою буде відповідь Заходу на потенційний ядерний удар по Українській державі.

Ядерний удар

В РФ обговорювали нанесення ядерного удару по Україні. Фото - liga.net

Як інформує «НБН» з посиланням на «Європейську правду», за словами Борреля, відповідь Заходу на потенційний ядерний удар по українській території не буде ядерною. При цьому він додав, що відповідь буде неймовірно потужною з військової позиції.

Так, виступаючи у четвер у Брюгзі, Боррель заявив:

«Існує ядерна загроза. При цьому Путін каже, що він не блефує. Він не може дозволити собі блефувати. Але має бути чітко зрозуміло, що держави, які підтримують Українську державу, а це і США, і ЄС, і НАТО, усі вони також не блефують. Будь-яке застосування будь-якої ядерної зброї проти України обов’язково створить відповідь. Він не буде ядерним, але буде дуже потужним із військової точки зору».

За словами Борреля, “це є серйозним моментом в історії, і нам потрібно показати, що ми єдині, потужні, а також сповнені рішучості”.

Раніше можливість ядерного удару РФ по Україні оцінив секретар РНБО Олексій Данилов.

Exit mobile version