Макрон висловився щодо активної участі Білорусі у війні: що порадив Лукашенку президент Франції

Глава Франції Еммануель Макрон переконаний, що активна участь Республіки Білорусь у війні проти України на боці російських окупантів створить великі проблеми диктатору Олександру Лукашенку.

Еммануель Макрон

Еммануель Макрон. Фото – slovoidilo.ua

Коментуючи можливе активне приєднання Білорусі до війни проти України, французький президент заявив, що рішення самопроголошеного голови РБ ще більше втягнутися в бойові дії на боці РФ буде прийнято всупереч баченню значної частини його народу, інформує «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

На думку Макрона, якщо Лукашенко візьме на себе таку відповідальність, незважаючи на те, що багато білоруських громадян виступають проти війни, це не минеться для нього без проблем. Глава Франції порадив білоруському диктатору не втягуватись ще більше в бойові дії проти України.

Також французький лідер відповів на запитання, чи можуть заяви невизнаного президента РБ свідчити про можливе розширення збройного конфлікту. За словами Макрона, висловлювання Лукашенка – це частина ризиків.

Як повідомлялося раніше, радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк відреагував на слова Лукашенка щодо розміщення російських загарбників на білоруській території.

Exit mobile version