Чи змінилися цілі Путіна у війні: в ISW проаналізували виступ диктатора на зустрічі глав спецслужб СНД

Аналітики американського Інституту вивчення війни стверджують, що кремлівський диктатор Володимир Путін, як і раніше, вірить у перемогу на фронті і не відмовляється від своєї мети захопити сусідню країну.

Володимир Путін

Володимир Путін. Фото – rbc.ru

У новому звіті експерти ISW стверджують, що глава РФ не змінив своїх початкових цілей у війні проти України. Президент-агресор не перестає вірити у перемогу на фронті і йому не потрібні серйозні переговори з Києвом, інформує «НБН».

Аналітики звернули увагу на висловлювання Путіна на зустрічі глав спецслужб СНД. Диктатор заявив, що Україна «практично втратила суверенітет» і нею нібито керують США, використовуючи як «таран» проти РФ.

Пізніше цю риторику повторив спікер Державної Думи Росії В’ячеслав Володін. Політик заявив, що Україна «стала колонією Америки та окупована Альянсом», нібито втративши здатність існувати як держава.

Фахівці зазначають, що такі висловлювання з Кремля несумісні з переговорним процесом щодо припинення вогню, не кажучи вже про завершення війни.

Заяви Путіна та Володіна говорять про те, що російське керівництво продовжує вірити у перемогу Росії у війні та зміну режиму в сусідній країні.

Зазначимо, що на зустрічі керівників спецслужб СНД Путін також заявив, що Україна стала «полігоном для біологічних експериментів» Заходу, який тепер «накачує її озброєнням».

Exit mobile version