Австралія надасть Україні 30 броньових машин та приєднається до навчання ЗСУ

Україна отримає від Австралії 30 броньових автомобілів Bushmaster. Крім того, ця країна братиме участь у програмі навчання ЗСУ.

Олексій Резніков

Фото - liga.net

Як повідомляє «НБН», таку інформацію на своїй сторінці в мікроблозі Twitter надав міністр оборони Олексій Резніков.

Чиновник висловив подяку своєму австралійському колезі Річарду Марлесу за прийняті рішення щодо забезпечення безпеки Збройних сил України. Наша армія поповниться трьома десятками бронеавтомобілів Bushmaster. Більше того, військовослужбовці Австралії вирішили долучитися до програми навчання українських військових Interflex, розробленої Великобританією.

Резніков нагадав, що загалом Австралія передала Україні підтримку на загальну суму 655 мільйонів австралійських доларів.

Слід зазначити, що операція Interflex є програмою, спрямованою на загальновійськову підготовку бійців Збройних сил України згідно з програмою уряду Сполученого Королівства. Під час навчання опрацьовуються основи проведення бою, також вивчається тактична медицина. Військові отримують основні знання з психологічної підготовки та проведення наступальних та оборонних операцій в урбанізованій місцевості.

Раніше Олексій Резніков розповів про поставки дронів Switchblade 600 для ЗСУ.

Exit mobile version