Кремль почав знижувати розпал ядерного шантажу: аналітики ISW з’ясували, у чому причина

Фахівці американського Інституту вивчення війни спостерігають за зниженням ядерної риторики російських чиновників. У Кремлі усвідомили, що не зможуть шантажем змусити українське керівництво сісти за стіл переговорів, однак відмовитися від ядерних ігор не мають наміру.

Кремль

Кремль. Фото – zaks.ru

У звіті аналітики ISW зазначають, що глава Російської Федерації Володимир Путін та його соратники найчастіше згадували про ядерне озброєння 30 вересня, коли президент-агресор оголосив про анексію українських територій, і впродовж жовтня, інформує «НБН».

Ймовірно, Кремль намагався шантажем змусити українську владу піти на переговори та знизити підтримку Києва західними країнами. Крім того, російські чиновники загострили свою ядерну риторику після низки поразок окупантів на Харківщині та під час контрнаступів ЗСУ у Лимані та на півночі Херсонщини на початку жовтня.

На початку листопада ситуація змінилася, і ключові кремлівські чиновники почали знижувати розпал ядерного шантажу. Експерти кажуть, що в майбутньому Москва може продовжити ядерні ігри, спонукаючи Америку тиснути на українську владу, змушуючи її до переговорів. Проте безпосередньо ядерними погрозами Кремль не змусить Київ розпочати діалог.

Українське керівництво та його міжнародні союзники дали зрозуміти РФ, що вони не погодяться на переговорний процес «під дулом пістолета». Фахівці ISW припускають, що Москва приватно могла пояснити Вашингтону свою «ядерну політику», щоб знизити напруження у відносинах зі США та їхніми союзниками.

Нагадаємо, що радник Байдена Джейк Салліван провів непублічні переговори з Патрушевим і Ушаковим.

Exit mobile version