Восьма масована ракетна атака Росії: Шмигаль розповів про стан енергосистеми України

Українська енергетична система продовжує функціонувати та зберігає цілісність після того, як Росія вкотре здійснила масовану ракетну атаку.

Денис Шмигаль

Шмигаль про відновлення житла українців. Фото - liga.net

Як передає “НБН“, про це повідомив голова Кабміну Денис Шмигаль.

У тому числі прем’єр-міністр зазначив, що нова спроба російських окупантів занурити нашу країну в холод і темряву завершилася провалом завдяки мужній роботі Збройних сил України та сил ППО.

“Зафіксовано потрапляння в енергетичні об’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях. Через це у низці регіонів було прийнято рішення про застосування екстрених відключень для недопущення аварій та збалансування системи. Співробітники рятувальних служб розпочали ліквідацію наслідків атаки, щоб у кожний будинок повернулася електрика” , – розповів Шмигаль.

У той же час глава українського уряду нагадав, що окупанти завдали ракетного удару по нашій країні саме сьогодні, коли відзначають річницю підписання Будапештського меморандуму. Такими діями загарбники мають намір показати всьому світу, який насправді з них є надійним гарантом безпеки.

“Залишається покладатися на Збройні сили України та наших рятувальників”, – сказав голова Кабміну.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що сили ППО знищили більше 60 ворожих ракет під час масованого обстрілу України.

Exit mobile version