У МЗС Німеччини пояснили, чому Берлін не може надати Україні ЗРК Patriot

Державний міністр Міністерства закордонних справ ФРН Тобіас Лінднер розповів, чому Берлін не може надати Україні військову допомогу у вигляді зенітних ракетних комплексів Patriot та ракет до них.

Німеччина

Німеччина. Фото – unsplash.com

Міністр закордонних справ, відповідаючи на запитання щодо постачання ЗРК Patriot для Збройних сил України в інтерв’ю українській службі «Голосу Америки», заявив, що Німеччина не може передати ці системи, оскільки їх немає на складах ФРН, інформує «НБН».

За словами держміністра МЗС, Берлін не має вільних ЗРК у наявності, які він міг би відправити для української армії. Дипломат зазначив, що Patriot, які відправляє ФРН, є частиною системи колективної оборони Північноатлантичного Альянсу.

Лінднер додав, що два дні тому німецьке керівництво домовилося з Варшавою про відправку групи військових до Польщі, щоб вивчити локації, де можуть бути розміщені ЗРК. Він наголосив, що Німеччина віддана захисту безпеки Польщі, тому пропонує розмістити системи на східному фланзі Альянсу.

Варто зазначити, що Варшава пропонувала розмістити Patriot на території заходу України, проте Берлін відмовився. Раніше висловлювався про передачу ЗРК для української оборони генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Exit mobile version