Поїздка Зеленського до США: Байден оголосить про новий великий пакет допомоги Україні на $2 млрд

Глава Української держави Володимир Олександрович Зеленський під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки зустрінеться із президентом США Байденом, а також високопосадовцями цієї країни. Український лідер виступить із промовою у Конгресі. А Білий дім оголосить про військову допомогу Україні на суму близько двох мільярдів доларів. Зокрема Києву передадуть батареї ЗРК Patriot для захисту української території від варварських атак агресора.

Байден та Зеленський

Байден та Зеленський зустрінуться в США. Фото - pravda.com.ua

Як інформує “НБН“, таку заяву зробили в адміністрації Байдена.

Також на офіційному сайті Білого дому наголошується, що візит президента України до США буде здійснено на запрошення президента США Байдена. І цей захід демонструє серйозну підтримку України з боку Штатів.

США передадуть Україні ЗРК Patriot

У Вашингтоні наголосили, що американський лідер Байден оголосить про новий великий пакет військової допомоги для України на суму в два мільярди доларів США, щоб Київ міг забезпечити безпеку своєї країни.

Примітно, що ця допомога включатиме батарею зенітного ракетного комплексу Patriot. Американські військові навчать бійців ЗСУ користуватися цим ЗРК.

Дослівно із повідомлення, оприлюдненого Білим домом:

“Ракетна батарея Patriot стане критичною складовою для захисту народу України від варварських атак країни-агресора на критично важливу інфраструктуру нашої країни. Ми навчимо українських захисників тому, як керувати ракетною батареєю Patriot. Це все займе певний час, але українські військовослужбовці навчатимуться і вдома, аби вміти керувати цією батареєю”.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський зробив заяву про те, що з Путіним та нацистською Росією ніхто не буде вести жодних переговорів.

Exit mobile version