Вирішальна битва за Бахмут: Зеленський у Конгресі США розповів про ситуацію навколо міста (ВІДЕО)

Верховний головнокомандувач ЗСУ Володимир Зеленський під час візиту до Штатів розповів про важливість тяжкого протистояння за Бахмут.

Бої за Бахмут

Яка наразі ситуація під Бахмутом? Фото - liga.net

Як інформує «НБН», під час свого виступу в Конгресі США президент України заявив, що результат бойового зіткнення за Бахмут, що в Донецькій області, визначатиме, як війна в Україні складатиметься надалі.

За словами українського лідера, окупаційні сили Росії «застосовують усі» проти міст України, у тому числі й Бахмута, проте, незважаючи на це, наша країна «тримає оборону і за жодних обставин не здається».

Дослівно із заяви президента України:

«Близько сімдесяти тисяч людей проживали в Бахмуті минулого року. Нині ж там залишилося лише кілька мирних громадян. Кров’ю просочений майже кожен сантиметр цієї землі. Донбасу доводилося кілька разів переходити з рук в руки під час запеклих, а часом навіть рукопашних боїв. Проте український Донбас стоїть досі».

За словами українського лідера, український народ потребує допомоги США, щоб не просто вистояти у всіх цих битвах, але переламати хід війни і здобути перемогу. За словами українського лідера, ЗСУ потрібна військова допомога Вашингтона, у тому числі й системи ППО Patriot.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що в соціальних мережах та деяких українських ЗМІ з’явилась інформація про те, що ЗСУ вибили з Бахмута найманців ЧВК “Вагнер”.

Exit mobile version