У Бундестазі виставили вимоги Шольцу щодо передачі Україні танків Leopard 2

У Бундестазі вимагають від канцлера ФРН Олафа Шольца надати Україні для деокупації захоплених Росією українських земель танки Leopard 2.

Танки Leopard 2

Скільки танків Leopard 2 отримає Україна від ФРН? Фото - lb.ua

Як повідомляє «НБН» із посиланням на «Ліга.НЕТ», про це йдеться у матеріалі німецького видання Spiegel.

Так, у матеріалі наголошується, що представники Партії зелених, яка є членом правлячої коаліції Німеччини, вимагають від Шольца передати Києву вищезгадані танки. Такі вимоги політики ФРН почали озвучувати буквально відразу після оголошеної Штатами допомоги Україні, зокрема постачання ЗРК Patriot.

Сара Нанні, член політичної сили, зазначила, що системи протиповітряної оборони «Петріот» зможуть закрити прогалини у військовому потенціалі Української держави. Але при цьому Києву потрібна можливість деокупації тимчасово захоплених агресором територій.

Нанні підкреслила:

«Тепер Німеччина має використовувати імпульс, а також скоригувати якість власної військової підтримки. Зокрема, це включає поставки головних бойових танків і бронетранспортерів західного зразка. Наприклад, головних бойових танків Leopard».

А ось голова німецько-української парламентської групи Робін Вагенер зазначив, що запити Києва на західні танки зовсім не є нездійсненною мрією, але ґрунтуються на аналізі потреб на фоні мобілізації на території РФ.

Він заявив:

«Німеччина має використати власні навички, щоб взяти на себе відповідальність за лідерство тут. Ініціативи об’єднання різних подібних систем, таких як бойовий танк Leopard, в НАТО та ЄС просто необхідні. Це створює синергію, яка надає Україні більше можливостей щодо захисту власного суверенітету та цілісності території».

Нагадаємо, раніше за підсумками візиту Зеленського до США стало відомо про надання американською стороною Україні ЗРК Patriot.

Exit mobile version