Болгарія пояснила, чому не відправлятиме в Україну боєприпаси

Глава Міністерства оборони Болгарії Дімітар Стоянов пояснив, чому його країна не відправлятиме снаряди для Збройних сил України.

Болгарія

Фото – flickr.com

В 2022 році болгарський уряд погодився надати військову допомогу Києву, яка буде здійснена лише після схвалення Національними зборами, інформує «НБН» з посиланням на Nova.

Керівник зовнішньополітичного відомства Болгарії заявив, що Софія не відправлятиме в Україну техніку та озброєння поза затвердженим парламентом списком.

За словами Стоянова, у Болгарії відмовилися надавати ЗСУ деякі боєприпаси, оскільки не хочуть залишити свою армію без необхідного обладнання.

Дипломат зазначив, що Київ звертався з проханням надати зброю, яка не входить до затвердженого списку. Крім того, деякого озброєння, на яке відправлено запит, у Болгарії немає.

«Міністр оборони України попросив щось конкретне, чого немає в договорі і чого ми не маємо і не можемо надати. У нас немає достатньої кількості», – сказав Стоянов.

Глава МЗС додав, що під час переговорного процесу йшлося про бронетехніку.

Раніше керівник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, якою буде військова допомога для ЗСУ цього року.

Exit mobile version