Глава РПЦ Кирил закликав до «різдвяного перемир’я»: в Україні відреагували

Єпископ Російської православної церкви закликав Україну та Російську Федерацію припинити вогонь на Різдво. В Україні відреагували на заяву патріарха.

Глава РПЦ Патріарх Кирил

Глава РПЦ Патріарх Кирил. Фото – ria.ru

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у своєму Twitter-акаунті відреагував на заклик голови РПЦ до «різдвяного перемир’я» з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня, щоб православні могли піти на службу до храму, інформує «НБН».

Представник Офісу Зеленського написав, що РПЦ не є авторитетом для всесвітнього православ’я та виступає у ролі «військового пропагандиста». Російська православна церква закликає до геноциду українського народу, підбурює до масових вбивств та більшої мілітаризації держави-терориста. З цієї причини заклик Кирила – цинічна пастка та елемент пропаганди.

На «різдвяне перемир’я» патріарха Московського відреагував і глава Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Він зазначив, що перемир’я на Різдво не буде достатньо, щоб РПЦ встигла замолити гріхи після російського повномасштабного вторгнення до нашої країни, вбивств та знущань окупантів над українцями.

«Більше в нього часу для пастви нема. Адже попереду ще багато нових необхідних крадіжок та вбивств на славу патріарха та московської церкви. Відмолити які всі охочі зможуть під час «Великоднього перемир’я»», – наголосив чиновник.

Раніше Кирил «пояснив», чому Росію не люблять та ізолюють у міжнародному співтоваристві.

Exit mobile version