Арестович пояснив, чому насправді Путін вирішив усунути Суровікіна від керівництва війною в Україні

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович пояснив, чому насправді кремлівський диктатор Володимир Путін замінив генерала Сергія Суровікіна на главу Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова на посаді командувача окупантами в Україні.

Сергій Суровікін

Сергій Суровікін. Фото – rbc.ru

В ефірі програми російського опозиціонера Марка Фейгіна Арестович нагадав, що на початку повномасштабної війни Росії проти України військове керівництво держави-терориста почало намагатися зняти з себе провину за провал «СВО», інформує «НБН» з посиланням на Telegram-канал радника глави ОПУ.

Саме тоді почали «розкручуватися» власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, глава Чечні Рамзан Кадиров та командувач Нацгвардії РФ Віктор Золотов, яким симпатизував генерал Сергій Суровікін.

Арестович звернув увагу на те, що у «вагнерівців» в Україні з’явилися літаки, артилерія, танки та безліч боєприпасів після того, як Суровікіна призначили командувачем окупаційних військ. Радник керівника Офісу Зеленського відмітив, що все це не можна купити у воєнторгу, лише отримати від Міністерства оборони Росії.

Згодом найманці ПВК «Вагнер» стали дійовими особами на федеральному телебаченні, практично щодня Пригожин роздавав інтерв’ю. Російські в’язні, які вирушили в Україну в лавах «вагнерівців», відчули себе «господарями війни».

Путін усвідомив, що такі процеси не обіцяють йому нічого доброго у майбутньому, тому вирішив прибрати Суровікіна, який симпатизує олігархові. Диктатор поставив на місце командувача «СВО» людину, яку Пригожин відкрито ображав та звинувачував у військових невдачах окупантів в Україні.

Раніше про призначення Герасимова на посаду командувача армії Путіна в Україні висловився секретар РНБО Олексій Данілов.

Exit mobile version