Україна отримає найбільший пакет допомоги від Великобританії: що увійде до його змісту

Сполучене Королівство Великобританії готується передати ЗСУ один із найбільших пакетів військової допомоги.

Танки

Британія передасть Україні найбільший пакет допомоги. Фото - liga.net

Як передає “НБН“, голова британського оборонного відомства Бен Воллес повідомив, що українська армія отримає від Лондона ескадрон танків Challenger 2.

“Узгоджений сьогодні пакет – це “важливе збільшення можливостей України”. Таким чином, українські військові зможуть перейти замість тривалого співіснування до вигнання російських окупантів зі своєї землі”, – наводить цитату високопосадовця авторитетне видання The Guardian.

Таким чином, новий пакет військової допомоги від Великобританії складатиметься з ескадрону танків Challenger 2, які оснастять броньованими евакуаційними та ремонтними машинами, знаряддя AS90, 100 тисяч артилерійських снарядів, 100 удосконалених ракет та БПЛА. Більше того, українська армія отримає від британських партнерів сто одиниць бронетехніки, зокрема БТР “Бульдог” та необхідні для ремонту танків та бронемашин запчастини.

Бен Воллес вважає, що Росія може розпочати новий наступ в Україні, у зв’язку з чим партнерам необхідно швидше постачати озброєння для нашої країни.

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли про те, що в Міноборони Британії повідомили про намір надати Україні дальнобійну зброю.

Exit mobile version