Путін «пояснив», навіщо Росія розпочала повномасштабну війну в Україні

Кремлівський диктатор Володимир Путін заявив, що Російська Федерація здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, щоб «зупинити війну», яка продовжується з 2014 року.

Володимир Путін

Володимир Путін. Фото – ria.ru

У середу, 18 січня, російський президент-агресор у Петербурзі зустрівся з ветеранами Другої світової війни та жителями блокадного Ленінграда, на якій «пояснив», навіщо РФ розпочала так звану «спецоперацію» в Україні.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на російське пропагандистське агентство «ТАСС».

За словами Путіна, Росія розпочала «СВО», нібито щоб припинити бойові дії, які продовжуються в Україні з 2014 року, та «захистити своїх людей», які проживають у цій країні.

Диктатор заявив, що Росія вважає Донбас своєю «історичною територією» і історично примирилася з тим, що цей регіон перейшов Україні після розвалу Радянського Союзу. Проте Кремль «не міг не відреагувати на те, що сталося» у сусідній країні після Революції гідності у 2014 році, «коли по суті почали знищувати людей» у Донецькій та Луганській областях.

Президент-агресор додав, що Москва «терпіла» і «намагалася домовитися», щоб вирішити ситуацію мирним шляхом, але нібито українська сторона перевела конфлікт у «гостру та гарячу фазу».

«Нічого нам не залишалося, крім того, що ми робимо зараз», – сказав глава Росії.

Зазначимо, що раніше Путін під час телефонної розмови із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом поскаржився на Україну.

Exit mobile version