Зеленський розкритикував владу Німеччини за зволікання з постачанням танків в Україну

Глава держави Володимир Зеленський розкритикував уряд ФРН за позицію щодо танків, нагадавши, що в Україні через російську збройну агресію щодня гинуть люди.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський. Фото – president.gov.ua

В інтерв’ю німецьким журналістам глава України розкритикував владу ФРН за зволікання з постачанням танків Leopard нашій країні, інформує «НБН» із посиланням на Tagesschau.

За словами Зеленського, поки в Берліні котрий місяць розмірковують, чи варто надавати ЗСУ бойові машини – українці гинуть щодня. Президент запевнив, що нашій країні потрібні танки не для штурму Москви, а для захисту громадян та деокупації своїх територій.

Лідер нації не може зрозуміти сумнівів уряду Німеччини щодо такої військової допомоги, коли вони могли б допомогти зупинити вбивства людей в Україні.

«Ви дорослі люди. Ви можете так говорити півроку, але люди вмирають тут – щодня. Якщо у вас є танки Leopard, віддайте їх нам. Ми не збираємось нападати, якщо когось це непокоїть. Ці «Леопарди» не поїдуть територією Росії. Ми захищаємось. Не думаю, що зараз час домовлятися. Час виживати», – заявив глава держави.

Зеленський переконаний, що рішення про передачу бойових машин Києву – виключно питання політичної волі. Водночас він подякував Берліну за вже надану допомогу Україні.

Нагадаємо, що екс-прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав Захід перестати боятися ядерних погроз Кремлю про надання Україні танків.

Exit mobile version