Резніков в ході візиту у Париж обговорить із Макроном поставки винищувачів F-16 для України

Міністр оборони України Олексій Резніков зустрінеться з президентом Франції в Парижі, у вівторок 31 січня.

F-16

F-16 для України. Фото - ukr.net

Як повідомляє “НБН” з посиланнім на Укрінформ, під час цієї зустрічі однією з голових тем переговорів буде передача Україні винищувачів F-16 для війни проти РФ. Раніше президент Франції, відповідаючи на запитання про можливість передачі винищувачів для України, сказав, що не виключає такої можливості в принципі.

Під час одного з виступів Макрон заявив, що рішення про передачу F-16 буде залежати від ряду факторів, включаючи запевнення від воєнно-політичного керівництва України, що винищувачі не «торкнуться» російської землі.

Як відомо з інформаційних джерел, Німеччина поки утримується від передачі Україні літаків. Президент Сполучених Штатів Америки, в свою чергу, також заперечив таку можливість.

Окрім передачі літаків, Франція також розглядає запит України на підготовку українських пілотів для керування багатофункціональними легкими винищувачами F-16. Слід також додати, що після рішення партнерів України про передачу танків, деякі з офіційних осіб європейських країн заявили, що питання про відправку F-16 більше не закрите. Запит на поставку винищувачів також розгляне Амстердам, про це заявив Вопке Хоекстра – міністр закордонних справ Нідерландів.

Також раніше ми писали про те, що у Польщі зробили заяву про передачу Україні винищувачів F-16

Exit mobile version