Американські ЗМІ: збитий шар-шпигун був частиною програми військових КНР

Різні видання в США стверджують, що в рамках зазначеної програми проводиться спостереження в багатьох країнах, які представляють стратегічний інтерес для Китаю.

Аеростат-шпигун

Китайський аеростат-шпигун. Фото - golosameriki.com

Про те, що в розвідувальному співтоваристві США зробили певний висновок — китайський аеростат-шпигун, який не так давно перетнув континентальну частину Сполучених Штатів Америки, схоже включений до великої програми китайських військових, пише «НБН» з посиланням на «Голос Америки».

Зокрема, спочатку пов’язало шпигунський аеростат з Народно-визвольною армією Китаю видання «Washington Post», а потім і підтвердили у ТК «CNN». Цей літальний об’єкт входить до флотилії безпілотних аеростатів, яка частково управляється з провінції Хайнань (південне узбережжя Китаю).

У «Washington Post» послалися на неназваних американських держслужбовців, які стверджують, що в рамках вищезазначеної програми проводилися місії зі спостереження не тільки в США, але і в Японії, Індії, В’єтнамі, Тайвані та Філі.

Нагадаємо, що американський винищувач збив цей аеростат-шпигун минулої суботи, коли той залетів в акваторію Атлантичного океану біля узбережжя штату Південна Кароліна.

Раніше наш інформаційний портал писав, що компанія Маска уріже можливості Starlink для ЗСУ.

Exit mobile version