Поточні відносини з Німеччиною перейшли у складну фазу – Зеленський

Як вважає Президент України, після довгих дебатів щодо відправлення танків в Україну відносини стали нерівними.

Зеленський та Шольц. Фото - reuters.com

Зеленський та Шольц. Фото - reuters.com

Про те, що Володимир Зеленський вважає теперішні стосунки з Німеччиною вельми нестабільними, оскільки йому «постійно доводиться переконувати» канцлера Олафа Шольца допомагати Україні заради всієї Європи, пише «НБН» із посиланням на публікацію «Голосу Америки».

За словами Зеленського, він змушений перманентно чинити тиск, з метою отримання допомоги для України, і при цьому постійно переконувати Шольца, що дана допомога не лише для нашої країни, а й позначиться на європейцях. Проте відносини України з Німеччиною «йдуть хвилями: то підіймаються, то опускаються».

Втім, Президент України не забуває висловлювати вдячність Німеччині за відправлення систем ППО IRIS-T, які рятують життя людей. Тобто, виключно тривала дискусія щодо відправлення танків змусила відносини між країнами перейти у «складну фазу».

Зазначимо – у Кільському інституті світової економіки, ще до рішення Берліна відправити Україні танки «Леопард-2», яке ухвалили наприкінці цього січня, визнали Німеччину другим найбільшим донором військової техніки для України, одразу після США.

Раніше ми писали про те, за яких умов Фінляндія зможе передати Україні частину своїх танків.

Exit mobile version