Зеленський запросив прем’єр-міністра Угорщини Орбана відвідати Київ – ЗМІ

Засоби масової інформації повідомляють, що глава держави Володимир Зеленський запросив угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана відвідати столицю України.

Віктор Орбан та Володимир Зеленський

Віктор Орбан та Володимир Зеленський. Фото – twitter.com/PM_ViktorOrban

Угорське видання Népszava пише про те, що на саміті Європейського союзу у Брюсселі український президент провів переговори з Орбаном та запросив його відвідати Київ, інформує «НБН».

Також глава уряду Угорщини опублікував на своїх сторінках у соцмережах фотографію рукостискання із Зеленським. Сталося це у присутності лідерів Болгарії, Словенії, Хорватії, Греції, Кіпру та Австрії.

Наразі не відомо, як Орбан відреагував на пропозицію українського президента приїхати до Києва.

Зазначимо, що головною темою розмови для лідерів восьми держав стало постачання озброєння для української армії. Угорський прем’єр та австрійський канцлер одразу ж заявили про неможливість виконання прохання.

Орбан неодноразово робив скандальні висловлювання щодо війни в Україні. Зокрема глава угорського уряду говорив про те, що в країні настане мир, якщо США перестануть відправляти зброю для ЗСУ. В українському Міністерстві закордонних справ відреагували на таку заяву.

Exit mobile version