Нові можливості для України: Німеччина навчає українських захисників роботі з танками «Leopard-2»

У Бундесвері розпочалося навчання військовослужбовців України правильної взаємодії з основним бойовим танком "Leopard-2".

Леопард-2

Фото - defensie.nl

Про те, як і де розпочато ці важливі тренування, пише «НБН», посилаючись на заяву прессекретаря Міноборони Німеччини, надану у «Tagesschau».

Зокрема, навчатися в основному стануть на базі школи танкових військ, розташованої в Мюнстері, Нижня Саксонія. Весь процес вивчення цієї військової техніки має бути завершений до кінця 1-го кварталу цього року, щоб «синхронізувати» передачу техніки з ФРН з поставками інших союзних країн, з метою зібрати кілька танкових батальйонів «Leopard-2».

Нагадаємо, що у Федеральному уряді Німеччини пообіцяли нашій країні 14 танків «Леопард» у модифікації 2А6. Крім цього, у ФРН розпочато й аналогічні програми навчання війскових ЗСУ, але вже з бойовою машиною піхоти «Мардер».

Окремо варто наголосити, що глава Міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус очікує – постачання основних бойових танків в Україну має суттєво зміцнити обороноздатність нашої країни.

Раніше ми писали, що ЗСУ успішно відбили наступ окупантів на Білогорівку.

Exit mobile version