А може і Зеленський сюди підлетить – Лукашенко запросив Байдена у Мінськ «серйозно поговорити» з Путіним

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив главу США Джо Байдена у Мінськ. У столиці РБ диктатор має намір організувати йому зустріч із російським лідером Володимиром Путіним, щоб «закінчити» війну в Україні.

Олександр Лукашенко

Фото – rbc.ru

Білоруський диктатор згадав, що американський лідер у річницю широкомасштабного вторгнення російської армії в Україну має намір відвідати Польщу. Лукашенко поцікавився, чому Байден хоче приїхати саме туди.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання «Белта».

За словами нелегітимного президента Білорусі, він готовий прийняти главу США, якщо той хоче миру в Україні, в Мінську і «серйозно поговорити». Лукашенко переконаний, що Путін також приїде у столицю РБ для діалогу.

«І навіть Путін підлетить у Мінськ, і зустрінемося тут утрьох: два «агресори» та «миролюбний» президент. Чому ні? Заради припинення війни», – сказав самопроголошений білоруський лідер.

Водночас, Лукашенко не сумнівається, що Байден Мінськ не відвідає, назвавши Польщу «гієною Європи», яка нібито винна в ескалації війни.

Крім того, диктатор заходився запрошувати до білоруської столиці й українського президента Володимира Зеленського, пообіцявши забезпечити його безпеку.

«А може, якщо Байден захоче, і Зеленський сюди прилетить. Не через Варшаву – а просто через кордон. Ми з росіянами забезпечимо його спокійний переліт до Білорусі. 40 хвилин – і він тут. Із Києва до Мінська», – додав Лукашенко.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов розповів про чергову спробу Путіна змусити Лукашенка до прямої участі у війні проти України.

Exit mobile version