ЗМІ: ЗСУ отримають доступ до десятків супутників та модулів ШІ для захисту України

ЗС України зможуть скористатися одним із десятків комерційних супутників, зі швидкою обробкою даних, яка проводитиметься різноманітними модулями штучного інтелекту.

"Skykit".

Фото - korrespondent.net

Про те, які можливості мають сучасні автономні розвідувальні комплекси «Skykit», що вже надані нашим військовим, пише «НБН» з посиланням на французький інформаційний портал «L’Express».

Зокрема, найближчим часом українські військові зможуть застосовувати у бойових умовах десятки, а ймовірно, й сотні кейсів зі «Skykit», які були розроблені фахівцями американської компанії «Palantir».

Зазначимо, що це стало можливим після того, як у червні 2022-го року, у Києві відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського та директора компанії «Palantir» Алекса Карпа. Сторони плідно підійшли до питань обговорення подальшої співпраці у галузі захисту та безпеки, включаючи цифровізацію процесів.

Комплекс «Palantir Skykit» є повністю автономним розвідувальним центром, що містить два вбудовані монітори, акумуляторні блоки живлення та спеціальний ноутбук. До пристрою додається безпілотник «Quadcopter» і невелика камера «Trailcam Nano». Також в систему інтегровано власний безпечний супутниковий зв’язок, що дозволяє під’єднатися до одного з 40 комерційних супутників, після чого провести аналіз інформації за допомогою різних модулів ШІ, після чого виявити розташування ворога.

Раніше ми писали, що у ГУР озвучили три додаткові аспекти звільнення Криму.

Exit mobile version