Литва наполягає на перегляді принципів постачання військової допомоги для України

Вільнюс закликає західних партнерів подолати так звані «червоні лінії» щодо відправки озброєння, необхідного ЗСУ для протистояння російській агресії.

Гітанас Науседу.

Фото - cnn.com

З чого складаються подібні кардинальні зміни, пише «НБН», посилаючись на інтерв’ю Президента Литви Гітанаса Науседу, яке він дав «CNN».

За словами Науседи, практично завжди Кремль намагається сам прокласти такі «червоні лінії», без участі Заходу. Однак дуже важливо, щоб країни-союзники України постаралися перетнути ці «червоні лінії», які сформувалися виключно у «наших головах і не існують насправді».

Емоційне послання від Литви – не витрачати час, бути рішучими, єдиними й переходити до дій якнайшвидше. Наприклад, сьогоднішній візит Президента США Джозефа Байдена до Києва явно продемонстрував – Україну не покинули, що посилає справді відчутний сигнал щодо єдності серед союзників нашої країни.

Також Науседу порушили питання, яке повідомлення він передасть Байдену під час їхньої запланованої зустрічі у Варшаві, на що Президент Литви відповів – з Президентом США обговорять безпеку Литви та «особливо безпеку на східному фланзі».

Варто зазначити, що на країни Балтії постійно спрямовані «прямі загрози» як з боку РФ, так і Білорусі: «Це є основною причиною, чому ми очікуємо на позитивні сигнали щодо нашої безпеки».

Раніше ми писали, що Молдова закликає Євросоюз запровадити санкції проти російських олігархів, які підтримують війну.

Exit mobile version