МЗС ФРН попереджає: наступні дні змінять світову історію

Глава Министерства иностранных дел Германии Анналена Бербок встретилась на пресс-конференции со своим филиппинским коллегой Энрике Манало, где обсудила текущую обстановку в мире.

Анналена Бербок.

Фото - скріншот YouTube-відео.

Про те, що на переговорах, які пройшли в Берліні, було заявлено – наступні дні стануть переломними як щодо воєнних дій РФ проти України, так й у цілому, позначаться на подальшому розвитку ситуації в усьому світі, пише «НБН», посилаючись на публікацію у Twitter-акаунті МЗС ФРН.

«Наступні дні будуть вирішальними не лише з урахуванням обставин в Україні, а й вирішальними для миру в усьому світі», — наголосила Анналена Бербок.

Бербок вважає наступні кілька днів у Нью-Йорку такими, які «підсумують весь минулий рік». Справа стосується того, що світова спільнота раніше вже згуртувалась навколо агресивної російської війни, і це помітно за результатами голосування щодо резолюції ГА ООН у березні 2022-го року. Навіть попри те, що деякі країни фактично утрималися від участі у голосуванні, дуже мало з інших країн висловило пряму підтримку Росії.

Згідно з висновками Бербок, представники перших країн і надалі намагалися утримуватися від інших голосувань, але не тому, що вони не засуджували війну, і не тому, що не підтримували Хартію ООН, а тому, що вони сильно залежні від РФ.

Таким чином, минулого року майже всі країни планети не лише засудили грубе порушення міжнародного права, а й чітко відстояли позиції Хартії ООН. Однак такі дії потребують додаткового підтвердження, на зустрічі, яка пройде у майбутній четвер – п’ятницю в Нью-Йорку:

«Ця війна є не лише справою ЄС, тому що агресія має жахливі наслідки для всього світу. Тому саме в ці дні в Нью-Йорку весь світ апелюватиме до президента Володимира Путіна із закликом припинити війну, і вивести війська, а також подбати про відновлення миру».

Раніше ми писали, що Молдова закликає Євросоюз запровадити санкції проти російських олігархів.

Exit mobile version