У США обіцяють прискорити постачання сучасних танків до України: що може піти не так

Вашингтон може збільшити швидкість відправлення танків «Abrams» у нашу країну, але деякі очікування українських захисників можуть бути невиправданими.

Танк «Abrams».

Фото - breakingdefense.com

Про те, які дії Білого Дому можуть значно зменшити термін постачання сучасних бронетанкових транспортних засобів до України, але є деякі нюанси, пише «НБН», посилаючись на інформацію, надану першим заступником помічника Державного секретаря США з військово-політичних питань Стенлі Брауна, та опубліковану у «Breaking Defense».

Слід зазначити, що раніше Сполучені Штати оголосили про рішення щодо відправки танків M1 «Abrams» до України, а підготовка до відвантаження повинна була розпочатися близько місяця тому. Однак Вашингтон ще не визначився, яку модифікацію передати та чи варто брати техніку зі складів, або замовити нові варіанти.

Зокрема, наприкінці нинішнього січня, уряд США оголосив про відправлення 31 танку M1A2 «Abrams» у нашу країну, й для їх придбання необхідно використовувати «Ініціативу для просування безпеки України». У цій ситуації, танки просто купували б у виробників, а не одразу передавали зі старих резервів.

За словами Стенлі Брауна, можна зробити висновок – рішення про закупівлі не було прийнято. Таким чином, очікувані поставки, здається, стануть формуватися з танків, як придбаних, так й вилучених зі зберігання, що, своєю чергою, позитивно впливатиме на швидкість надходження зброї до України. Але є мінус – невідомо, на який варіант «Abrams» можуть розраховувати у Збройних силах України, на відносно новий або «морально застарілий».

Раніше ми писали, скільки країн об’єдналися в антикремлівську коаліцію заради перемоги України.

Exit mobile version