Найдовший день нашого життя – Зеленський звернувся до українців у річницю повномасштабного вторгнення

Глава держави Володимир Зеленський у п'ятницю, 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення Росії у нашу країну звернувся до українців.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

У своєму зверненні український лідер нагадав, яким був цей рік для нашої країни та подякував усім, завдяки кому Україна вистояла, інформує «НБН».

Зеленський згадав, що 24 лютого 2022 року близько сьомої ранку він сидів на цьому ж місці, звертаючись до українців з короткою промовою тривалістю 67 секунд. Тоді глава держави озвучив дві головні речі – що РФ розпочала повномасштабну війну і що Україна сильна та готова до всього.

«Ми сильні. Ми готові до всього. Ми переможемо всіх. Тому що ми – це Україна!”. Ці слова я сказав рік тому у першому зверненні від початку повномасштабної війни», – сказав президент.

За словами Зеленського, рік тому розпочався найдовший день нашого життя та найскладніший день нашої новітньої історії.

«Так ми вистояли перший день, а потім другий.. і третій. Три доби, які нам відводили на життя… А сьогодні ми стоїмо рівно один рік і точно знаємо: за кожне завтра треба битись», – зазначив український лідер.

Президент подякував усім захисникам та захисницям, завдяки яким триває опір нашої країни, медикам, рятувальникам, пожежникам, залізничникам, волонтерам, а також журналістам та працівникам медіа.

Глава держави згадав і про найдраматичніші події війни, такі як обстріл драмтеатру у Маріуполі, ОВА у Миколаєві, Площі Свободи у Харкові, вокзалу у Краматорську, Бучі, Ірпеня та Бородянки. За його словами, тоді ворог показав своє нутро.

«Весь світ побачив, що означає «рускій мір», на що здатна Росія. І натомість увесь світ побачив, на що здатна Україна», – зазначив Зеленський.

«Ми ніколи цього не забудемо, ніколи цього не пробачимо і ніколи не заспокоємось, поки російські вбивці не понесуть за це заслужену кару», – запевнив лідер українців.

«Це був рік стійкості. Рік небайдужості. Рік мужності. Рік болю. Рік надії. Рік витримки. Рік єдності. Рік незламності. Лютий рік незламності. Його головний підсумок – ми вистояли. Ми не зазнали поразки. І зробимо все, щоб цього року здобути перемогу!», – підсумував президент.

Нагадаємо, що сьогодні Зеленський дасть прес-конференцію «Лютий. Рік незламності».

Exit mobile version