На що піде Лукашенко, щоб «відпетляти» від прямої участі у війні: в ISW розповіли, чим пожертвує диктатор

В американському Інституті вивчення війни оцінили можливість вторгнення військ Російської Федерації або Республіки Білорусь на північ України. Також експерти розповіли, що вигадав нелегітимний президент Олександр Лукашенко, щоб уникнути прямої участі його країни у війні.

Олександр Лукашенко

Фото – rbc.ru

Аналітики ISW у своєму звіті назвали надзвичайно малоймовірним напад РФ чи Білорусі на північ України на початку цього року, незважаючи на активність окупантів на території РБ, інформує «НБН».

На думку фахівців, білоруський диктатор Олександр Лукашенко, ймовірно, поступиться військово-промисловим комплексом своєї країни, щоб підтримати ухилення від санкційного удару оборонної промисловості Росії. Самопроголошений президент піде на такий крок, щоб військові Білорусі не приєдналися до збройної агресії РФ в Україні.

Експерти згадали про те, як нелегітимний глава РБ заявляв, що його країна має розвивати свої можливості для виробництва сучасних ударних безпілотників. Він вихвалявся, що Білорусь може виробляти зброю, адже має доступ до оптики, мікроелектроніки та інших комплектуючих, які імпортуються з пострадянських держав, які зберігали свої радянські запаси цієї продукції.

В Інституті вивчення війни припускають, що також білоруський диктатор може сприяти ухилянню від санкцій між РФ та Китаєм під час відвідин Пекіна цього тижня.

Нагадаємо, що Лукашенко розповів, у якому випадку його країна приєднається до російської збройної агресії в Україні.

Exit mobile version