Україна має сили для закриття питання із загрозою з боку «ПМР» – Арестович про ситуацію в Придністров’ї

В останні тижні ситуація навколо Молдови, а також не визнаного Придністров'я дедалі більше розжарюється. Ці події вирішив прокоментувати колишній радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

Олексій Арестович

Фото - liga.net

Як інформує «НБН», у Телеграм Арестович написав таке:

«Анклав Росії у Придністров’ї створює напруженість та загрози для всіх держав у даному регіоні. Нам доводиться тримати там достатню кількість сил, а в Молдові зовсім недостатньо сил для того, щоб протистояти ймовірній загрозі».

За його словами, після заяв глави МЗС РФ про Молдову всім стало зрозуміло, що там готується розгойдування ситуації. При цьому він додає, що український лідер передав план повалення влади своїй колегі.

«Якщо Кремлю вдасться організувати власний задум, це загрожує нам усім втратою дружньої сусідської країни, а також збільшенням довжини кордону, який потрібно буде захищати. Для самої Молдови це може завершитись повним контролем з боку Росії. А для Північноатлантичного Альянсу це закінчиться ще однією недружньою країною по сусідству», – пише Олексій Арестович.

Україна може закрити питання із загрозою за кілька днів

Водночас військовий експерт додав:

«Україна має сили, які могли б за кілька днів закрити питання із загрозою з боку Придністров’я. І якщо Санду звернутися з таким проханням, то ми обов’язково прийдемо на допомогу. У наших інтересах допомогти дружньому сусідові, звільнити з цього напряму війська та збільшити кількість полонених солдатів РФ».

Нагадаємо, раніше Олексій Арестович розповів про наслідки для росіян, коли вони намагалися штурмувати Київ.

Exit mobile version