Ставить для себе дві цілі – у ГУР пояснили, навіщо Кремль створює напругу навколо Молдови та Придністров’я

Москва створює напругу навколо Молдови та невизнаного Придністров'я. У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розкрили, які цілі переслідує влада РФ.

Молдова

Фото – censor.net

У коментарі виданню «РБК-Україна» представник ГУР МОУ Андрій Черняк повідомив, що наша військова розвідка фіксує події, які відбуваються у Молдові та в невизнаній республіці Придністров’я, інформує «НБН».

За його словами, у окупантів у Придністров’ї є склади, які вони охороняють, проте на них уже майже нічого немає, з того, що залишилося, все старе і непридатне до використання.

Говорячи про спроби росіян розхитати ситуацію в Молдові під «чужим прапором», представник української розвідки нагадав, що країна-окупант колись влаштовувала подібне на Донбасі.

Він пояснив, що зараз Кремль має дві цілі. По-перше, подіями у Молдові він хоче відвернути увагу Європи від війни в Україні, розпалюючи нову пожежу в регіоні.

По-друге, так звана «спецоперація» в Україні провалилася і російському керівництву треба показати своїм громадянам якісь «перемоги», нібито «народ» Молдови підтримує країну-агресора.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що уряд знає про безліч планів Москви щодо державного перевороту в його країні.

Exit mobile version