Ядерна загроза: Росія розкриває свої плани на нову військову операцію

У «Військовій думці», журналі, який видає оборонне відомство Росії, з'явилася стаття, що вказує на агресивні задуми Кремля вже не лише щодо сусідніх держав.

С-400 "Тріумф".

Фото - tass.ru

Про те, що країна-агресор розробляє відносно новий різновид військових операцій із використанням ядерної зброї, пише «НБН», посилаючись на матеріал «Радіо Свобода».

Автори статті у «Військовій думці» – перший замкомандувача Ракетними військами стратегічного призначення (РВСП) генерал-лейтенант Ігор Фазлетдінов спільно з експолковником Володимиром Лумповим.

Вказані росіяни стверджують – «уряд США втрачає позиції лідера» у світовій спільноті, а також вважають, що Білий Дім надав Росії звання «головного винуватця» у цьому. За словами авторів неоднозначної статті, Вашингтон бажає «розгрому» РФ, розпочавши «стратегічну (глобальну) багатосферну операцію». Нібито остаточна мета США – ліквідація стримуючого ядерного потенціалу РФ. Крім того, у статті написано, що у США хочуть «військово-політично чи фізично усунути неугодний режим, при цьому зберігши територіальні/сировинні/виробничі/людські ресурси».

Автори дали зрозуміти, що у відповідь на «головний засіб та інструмент протидії спроб реалізації агресивних задумів Пентагону», у Росії перейшли до створення так званої «перспективної форми стратегічного застосування ЗС РФ», яку назвали «операцією стратегічних сил стримування».

Передбачається, що втіливши цей план насправді, ЗС РФ має послабити ПРО США, що дозволить не допустити «приземлення» балістичних ракет, запущених з Росії. Завершальною фазою цієї операції, співавтори назвали «неприйнятний збиток» для США, за допомогою ЯЗ РФ, що залишилось.

Раніше ми писали, що в ОК “Південь” попереджали про загрозу ракетних ударів з боку Чорного моря.

Exit mobile version