Пекін вірить у завершення війни влітку та перемогу Росії: ЗМІ пояснили «мирний план» Китаю щодо України

Керівництво КНР вважає, що російсько-українська війна завершиться вже цього літа і робить ставку на перемогу країни-агресора. Тому Пекін вирішив представити свій «мирний план».

Китай

Фото – ria.ru

Японське видання Nikkei Asia повідомило, що за два місяці до презентації «мирного плану» владою КНР провідний аналітичний центр у Пекіні, який контролює Комуністична партія Китаю, видав звіт щодо російсько-української війни, інформує «НБН».

У документі зазначено, що в результаті симуляції бойових дій було зроблено висновок про те, що війна закінчиться приблизно влітку цього року, оскільки економіки двох країн будуть надто виснажені, щоб продовжувати боротьбу восени.

Аналітики зазначили, що нібито перемогти може Російська Федерація, проте такий висновок може бути спробою догодити китайській владі, яка схиляється до Кремля.

Нагадаємо, що Вашингтон звинуватив КНР у наданні різнопланової підтримки Москві. Представник Держдепу США Нед Прайс заявив, що Пекін не є чесним посередником між РФ та Україною, зайнявши бік держави-терориста у цій війні.

Exit mobile version