Зустріч Путіна і Кадирова: в ISW розповіли, що викликає побоювання у глави Чечні у відносинах із диктатором

В американському Інституті вивчення війни проаналізували зустріч кремлівського диктатора Володимира Путіна з главою Чеченської республіки Рамзаном Кадировим, яка відбулася у понеділок, 13 березня.

Рамзан Кадиров

Фото – rbc.ru

У своєму звіті аналітики ISW нагадали, що Путін і Кадиров зустрілися для обговорення соціально-економічних досягнень республіки за минулий рік. Глава Чечні використав цей момент, щоб похвалитися «успіхами» своїх бойовиків в Україні та їх сумлінним виконанням наказів президента, інформує «НБН».

За словами експертів, Кадиров на зустрічі з главою Кремля помітно нервував, він намагався представити себе, республіку та чеченських бойовиків диктатору у якомога кращому світлі.

В Інституті вивчення війни зазначають, що зараз війська Кадирова на фронті в Україні виконують мінімальну роль. Чеченські підрозділи переважно беруть участь у наступі в районі Білогорівки на Луганщині та виконують правоохоронні функції у тилу на тимчасово захоплених територіях.

Оскільки глава Чечні не може продемонструвати Путіну суттєвих бойових досягнень своїх військ в Україні, він побоюється, що починає втрачати прихильність диктатора. Саме тому Кадиров намагався використати цю зустріч у надії зміцнити свою репутацію у Кремлі.

Нагадаємо, російський опозиціонер, політолог Андрій Піонтковський розповів, з якою метою Кадиров створював свою армію у Чечні.

Exit mobile version