Купівля боєприпасів ЄС для України: Кулеба зізнався, що викликає у нього розчарування

Не так давно представники Франції та Польщі вступили в суперечливе обговорення, що стосується питань врегулювання отримання контрактів на придбання боєприпасів для нашої країни, але так і не змогли швидко визначитися, чи винятково місцеві компанії, чи держави, які не входять до НАТО, зможуть забезпечити Україну озброєнням, і від Дмитра Кулеби надійшла реакція.

Дмитро Кулеба.

Фото - reuters.com

Про те, що нездатність країн-членів ЄС безпроблемно перейти до реалізації свого рішення щодо спільного викупу боєприпасів для України, насправді пов’язана з життями українців, пише «НБН», посилаючись на заяву, розміщену в офіційному Twitter-акаунті глави дипломатичного відомства Дмитра Кулеби.

За словами Кулеби, подібним чином Європейський Союз проходить огляд на стратегічну самостійність під час ухвалення нових серйозних рішень у царині власної безпеки, але такий низький темп схвалення взаємних домовленостей, уже вимірюється життями людей в Україні:

Це перевірка того, чи є у ЄС стратегічна автономія в ухваленні нових важливих безпекових рішень. Для України ціна бездіяльності вимірюється людськими життями.

Раніше ми писали, що Дмитро Кулеба повідомив про кількість країн, які приєдналися до групи з формування спеціального трибуналу для РФ.

Exit mobile version