Макрон намагається залучити Китай до переговорів України та РФ: ЗМІ дізналися, чим це загрожує Євросоюзу

Французький лідер Еммануель Макрон активно намагається залучити Китай до переговорів України і Російської Федерації, що може підірвати єдність у Європейському союзі.

Еммануель Макрон

Фото – slovoidilo.ua

За даними американського інформаційного агентства Bloomberg, спроби глави Франції залучити КНР до переговорного процесу Києва і Москви не підтримують деякі європейські партнери, інформує «НБН».

Деякі союзники розкритикували намір Макрона врегулювати війну дипломатичним шляхом, на їхню думку, такі спроби передчасні і можуть підірвати єдність у Європейському союзі.

План французького президента передбачає, що російська та українська сторона вже цього літа сядуть за стіл переговорів, а КНР виступить одним із посередників. Для цього радник із зовнішньої політики глави Франції працюватиме з радником китайського лідера.

Глава комітету закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсон вважає, що Макрон не повинен мати справу з Китаєм, оскільки немає причин довіряти Пекіну як посереднику в цій ситуації. Інші союзники Франції в Євросоюзі нагадали про висловлювання влади КНР про «безмежну дружбу» з країною-терористом.

Раніше ЗМІ дізналися, що Париж має намір запропонувати Пекіну план-основу для переговорного процесу між Україною та Росією.

Exit mobile version