Чому голова ПВК «Вагнер» хоче закінчити війну: у ISW розповіли подробиці

Голова злочинної приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин останнім часом активно виступає за припинення так званої "спецоперації". Аналітики Інституту вивчення війни розповіли, що могло стати причиною такого рішення.

Пригожин

Фото — Корреспондент.net

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на ISW.

Так, представники Інституту вивчення війни пишуть про те, що голова ПВК “Вагнер” останнім часом все активніше та активніше виступає за те, щоб припинити так звану “спецоперацію” в Україну.  В ISW вважають, що такі заяви Пригожина можуть свідчити лише про те, що він знайшов союзників у Міністерстві оборони Росії серед впливових людей і намагається просто заморозити конфлікт.

В Інституті вивчення війни пояснили, що для самого Пригожина заморожування конфлікту є досить хорошим варіантом, оскільки за цей час він може поповнити запаси ПВК “Вагнер”.  До того ж слід зазначити, що незабаром у Росії назрівають парламентські та президентські вибори, тому Пригожин хоче бути на головних ролях у ході цієї події.

Варто зазначити, що про спроби Пригожина заморозити конфлікт в Україні говорили навіть члени так званого клубу “Розгніваних патріотів”, одним із засновників якого є Ігор Гіркін.

Потрібно зазначити, що раніше із секретних документів стало відомо про те, які країни постачали зброю ПВК “Вагнер”.

Exit mobile version