Весняний контрнаступ: голова Міноборони країни НАТО озвучив терміни початку та розповів, що може перешкодити ЗСУ

Глава Министерства обороны Эстонии Ханно Певкур озвучил сроки украинского контрнаступления, а также рассказал, что может стать препятствием для украинских защитников.

ЗСУ

Фото — Foreign Police

Про це пише “НБН” із посиланням на “ERR“.

За даними джерела, голова Міністерства оборони Естонії вважає, що наразі найбільшою причиною, через яку українська армія досі не перейшла у контрнаступ, є не відсутність техніки, а погодні умови. Певкур зазначає, що зараз в Україні досить дощова погода, а це, у свою чергу, дуже заважає пересуванні техніки, тому наступ ЗСУ поки що відтягується. Також він зазначив, що техніки Україна отримала чимало.

У той же час, Ханно Певкур заявляє, що під час зустрічі на “Рамштайні” від представників різних країн звучали думки про те, що контрнаступ ЗСУ може початися десь приблизно через місяць або через два, коли в країні будуть більш прийнятні погодні умови. На думку Певкура, до початку активних бойових дій залишається не менше одного місяця.

Окремо варто зазначити, що під час засідання країн-союзників України в рамках “Рамштайн-11” також йшлося і про те, що у разі, якщо погодні умови в Україні покращаться, то контрнаступ ЗСУ може відбутися швидше.

Слід нагадати, що раніше у ОК “Південь” розповіли, як окупанти готуються до українського контрнаступу на Херсонщині.

Exit mobile version