У МЗС України відповіли на скандальну заяву Угорщини щодо «схвалення» РФ для вступу у НАТО

Віце-спікерка угорського парламенту Дора Дуро заявила, що інтеграція України до Північноатлантичного Альянсу можлива лише за умови «дозволу» від Російської Федерації. У Міністерстві закордонних справ України відреагували на скандал у ЗМІ.

МЗС України

Фото – picture-alliance/dpa

Спікер зовнішньополітичного відомства України Олег Ніколенко на своїй Facebook-сторінці відповів на заяву Будапешта про те, що наша країна має «запитувати дозволу» у Російської Федерації на інтеграцію у НАТО, інформує «НБН».

Ніколенко нагадав, що наша держава має суверенне право вільно обирати засоби безпеки, що неодноразово підтверджували всі країни-члени Північноатлантичного Альянсу, включаючи Угорщину.

Представник МЗС наголосив, що Україна не потребує «схвалення» Москви, щоб вступити у НАТО. При цьому небезпечно, що деякі політики намагаються ставити безпеку євроатлантичного простору в залежність від Кремля.

Він додав, що немає жодних об’єктивних причин, які б завадили нашій державі стати частиною Альянсу, крім того, Україна лише посилить військово-політичний блок, виключивши можливість нових проявів агресії росіян у Європі.

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оскандалився висловлюванням про слабку економіку України. У Будапешті поспішили виправдатись за заяву глави уряду, «відхрестившись» від дружби з РФ.

Exit mobile version