Як Путін готувався до повномасштабної війни: що стало «останньою краплею» в ухваленні рішення про вторгнення в Україну

ЗМІ розповіли, коли кремлівський диктатор Володимир Путін ухвалив рішення про повномасштабне вторгнення в Україну і що підштовхнуло його розпочати велику війну.

Володимир Путін

Фото – rbc.ru

Російське видання «Верстка», посилаючись на джерела в оточенні Путіна, повідомило, що рішення про підготовку до великої війни проти України диктатор ухвалив за рік до повномасштабного вторгнення, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що «останньою краплею» для глава Кремля в ухваленні рішення про напад на сусідню країну стало запровадження санкцій проти телеканалів його кума, українського політика Віктора Медведчука.

За словами джерел з оточення президента-агресора, коли в Україні у нього відібрали партію та телебачення, він сприйняв це як особистий випад. При цьому Путін не радився з Медведчуком про повномасштабний наступ на сусідню державу.

Вирішальну роль у початку великої війни відіграв друг лідера росіян, екс-глава ради директорів банку «Росія» Юрій Ковальчук, з яким Путін обговорював намір щодо вторгнення в Україну.

Раніше глава ГУР МОУ Кирило Буданов розповів, хто з оточення Путіна знав про його військові плани щодо України й виступав проти повномасштабного нападу.

Exit mobile version