Інтеграція України в Євросоюз через 15-20 років: міністр транспорту Франції пояснив свою гучну заяву

Міністр транспорту Франції Клеман Бон у травні минулого року заявив, що інтеграція України в Європейський Союз може тривати 15-20 років. Політик пояснив, що мав на увазі, роблячи такий неоптимістичний прогноз.

Україна і ЄС

Фото – reuters.com

В інтерв’ю виданню «Європейська правда» французький чиновник пояснив свою заяву про інтеграцію України в Євросоюз, зроблену за місяць до того, як країні надали статус кандидата на вступ у ЄС, повідомляє «НБН».

На думку Клемана, рішення надати Україні такий статус є правильним, нагадавши, що це сталося під час головування його країни у Європейському Союзі.

Міністр у березні минулого року заявив, що Україна може стати членом ЄС за кілька років, а через два місяці зазначив, що процес інтеграції може зайняти 15-20 років.

Коментуючи свої прогнози, політик зазначив, що він обидва рази говорив одне й те ж саме, адже процес вступу у Євросоюз дійсно займає кілька років і ніхто не може сказати, скільки саме.

Клеман уточнив, що він назвав такі цифри, щоб дати зрозуміти країнам-членам об’єднання, що інтеграцію України в ЄС неможливо здійснити за одну ніч. При цьому він переконаний, що Українська держава все ж таки стане частиною Євросоюзу.

Раніше у МЗС Польщі дорікнули Франції за труднощі з виконанням плану Європейського Союзу із закупівлі боєприпасів для армії України.

Exit mobile version