Зеленський розповів, як дізнався про «злив» секретних документів Пентагону і чи обговорював він це з Білим домом

Глава держави Володимир Зеленський розповів, як він дізнався про «витік» секретних документів Міністерства оборони США до мережі та чи обговорював він цей інцидент з американським керівництвом.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

В інтерв’ю американському виданню The Washington Post український лідер розповів, що про «злив» секретних даних Пентагону в мережу він дізнався, як і всі, із новин, інформує «НБН».

За словами Зеленського, він не отримував інформації про «витік» даних від Білого дому чи оборонного відомства США. Президент зазначив, що це «безперечно погана історія», яка невигідна для репутації Америки. Глава держави назвав інцидент – «телешоу», яке зрештою допомагає РФ, заздалегідь її інформуючи про плани Києва.

Журналісти нагадали, що у секретних документах Міноборони США, які потрапили у вільний доступ, були дані про те, що американська розвідка шпигує за президентом та високопосадовцями України.

Говорячи про послаблення довіри між країнами, український лідер заявив, що він не може ризикувати своєю державою і його особисті почуття не варті потенційної шкоди підтримці країни Вашингтоном.

Зазначимо, що стало відомо, де і з ким військовий ВПС Нацгвардії США Джек Тейшейра, підозрюваний у «зливі» документів Пентагону, ділився цією секретною інформацією.

Exit mobile version