Парад у Москві 9 травня: в ISW розповіли, як Путін намагається використати урочистості у своїх політичних цілях

Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни вважають, що російський президент-агресор Володимир Путін спробує використати парад 9 травня на Червоній площі в Москві, щоб продемонструвати вплив РФ у Центральній Азії.

Парад 9 травня у Москві

Фото – ria.ru

У своєму звіті експерти ISW нагадали, що в параді 9 травня в російській столиці візьмуть участь глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, президент Таджикистану Емомалі Рахмон, глава Киргизстану Садир Жапаров та президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв, інформує «НБН».

Аналітики звернули увагу на те, що іноземні лідери підтвердили свою присутність набагато пізніше, побоюючись, що вони можуть показати пряму та публічну підтримку збройній агресії РФ в Україні.

Минулого року представники інших держав не брали участі у святкуванні 9 травня у Москві, глави Казахстану, Узбекистану та Киргизстану зовсім відмовилися від урочистостей цього дня у своїх країнах. Деякі з них пояснювали скасування святкування ризиком для здоров’я людей через епідемію COVID-19.

У той час, як президенти держав Центральної Азії пізно оголосили про свою присутність на святкуванні 9 травня в Москві, Путін спробує використати їхню участь в урочистостях як вияв «впливовості» Кремля.

Раніше у британській розвідці розповіли, чому в країні-агресорі масово скасували святкові заходи до 9 травня.

Exit mobile version