У РФ розгорається внутрішня війна: в ISW розповіли, як Кремль готується дискредитувати Пригожина

Аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили, що Кремль готує механізми дискредитації російського олігарха, власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Євген Пригожин

Фото – tass.ru

Експерти ISW у своєму звіті пишуть, що Кремль хоче дискредитувати «кухаря Путіна», виставивши його зрадником. Вони звернули увагу на те, що керівництво РФ не було шоковане повідомленням видання The Washington Post про контакти Пригожина з ГУР МОУ, інформує «НБН».

Неназвані джерела у Кремлі повідомили, що адміністрація Путіна готує інформаційну операцію щодо публічної дискредитації власника «Вагнера». При цьому навряд чи керівництво РФ загрожуватиме олігарху, поки його найманці воюють на передовій в Україні, оскільки його усунення порушить позиції ЗС РФ у Бахмуті Донецької області.

Аналітики зазначають, що Москва не може легко публічно змістити та замінити «кухаря Путіна» з його посади у ПВК, оскільки це приватна компанія. Щоб позбавити Пригожина контролю над «вагнерівцями», Кремлю довелося б встановити контроль над бойовиками, від яких російський диктатор намагається тримати дистанцію.

Нагадаємо, що олігарх намагався «продати» ГУР інформацію про розташування ЗС РФ в обмін на виведення ЗСУ з Бахмута. У Кремлі відреагували на повідомлення про контакти Пригожина з українською розвідкою.

Exit mobile version