Президент США озвучив втрати росіян у боях за Бахмут: більше, ніж деякі армії країн НАТО

Чинний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден розповів, скільки військових втратила російська армія за час ведення боїв під Бахмутом.

Джо Байден

Фото -The White House

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на слова Байдена під час прес-конференції.

Чинний лідер США під час прес-конференції в Хіросімі торкнувся теми боїв за Бахмут, які ведуться вже дуже довго. Байден сказав, що зараз про це місто ведеться дуже велика кількість розмов, але це не має значення, так само, як і інформація втрачена вона чи ні. Президент Сполучених Штатів стверджує, що найважливішим у цьому контексті є те, що українські військові змогли зупинити в Бахмуті дуже велику кількість окупантів, у тому числі й групу “Вагнера”.

Також американський лідер розповів про те, що за весь час ведення боїв за Бахмут Російська Федерація втратила 100 тисяч людей.

Про Бахмута Байден говорив у контексті майбутнього контрнаступу ЗСУ та можливої участі F-16 у ньому. Чинний голова Білого дому сказала, що винищувачі F-16 точно не будуть поставлені до початку контрнаступу ЗСУ. До того ж він зазначив, що Збройним силам України вони не знадобляться у боях за Бахмут.

Нагадаємо, що раніше ми писали про новий пакет військової допомоги для України.

Exit mobile version