Не дарма він постійно їздить до Путіна – опозиціонер оцінив можливість повалення Лукашенка

Російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко розповів, чи можливий переворот у Республіці Білорусь, при якому диктатор Олександр Лукашенко втратить президентське крісло.

Олександр Лукашенко

Фото – rbc.ru

В ефірі «24 каналу» Яковенко прокоментував приїзд Лукашенка 24 травня до російської столиці для зустрічі з кремлівським диктатором Володимиром Путіним. За його словами, мета візиту нелегітимного президента РБ до Москви – отримати гарантії безпеки від Кремля, інформує «НБН».

Опозиціонер пояснив, що самопроголошеного білоруського лідера лякає перспектива появи полку Калиновського на території РБ, оскільки це формування набагато потужніше, ніж два підрозділи російських добровольців, і за кількістю бійців, і за бойовим потенціалом.

Журналіст звернув увагу і на настрої білорусів – очевидно, що у Путіна підтримка серед громадян країни-агресора є значно вищою, ніж у Лукашенка в РБ.

Поява збройних формувань у Білорусі може призвести до перевороту. З цієї причини нелегітимний президент регулярно їздить до Москви до свого покровителя, щоб отримати якісь гарантії безпеки, на випадок появи полку Калиновського на білоруській території.

Раніше Лукашенко прокоментував свої візити до російської столиці.

Exit mobile version