Українських військовополонених було передано Угорщині без відома Києва: у МЗС висловилися з цього приводу

Представники Міністерства закордонних справ України відреагували на інформацію угорського уряду про те, що 11 військовополонених, які є закарпатськими угорцями, були передані з Російської Федерації до сусідньої України держави.

Українські військовополонені

Фото - ZMINA

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на заяву представника МЗС України Олега Ніколенка.

Олег Ніколенко у своїй заяві розповів про те, що угорська сторона не поінформувала український уряд про те, що 11 громадян України було звільнено з російського полону та передано до Угорщини. Ніколенко зазначає, що влада України дізналася цю інформацію тільки із заяв самого віце-прем’єра угорської держави.

Також наголошується, що до Міністерства закордонних справ України було викликано тимчасового повіреного Угорщини для детального обговорення цієї ситуації.

“Українська сторона передала звернення надати докладну інформацію про наших громадян та невідкладно забезпечити до них доступ для українського консула, щоб ознайомитися з їхнім станом здоров’я та надати їм консульську допомогу. Під час зустрічі окремо наголосили на необхідності координації взаємодії з таких чутливих питань, як звільнення військовополонених” – Заявляє прес-секретар МЗС України Ніколенко.

Раніше ми писали про те, що ЗСУ ведуть бої за Велику Новосілку на Донеччині.

Exit mobile version