Лукашенко не зміг переконати військових: білоруський представник ЗСУ розповів, чому армія республіки не вторглася в Україну

Стало відомо, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко насправді готував наземне вторгнення своєї армії в Україну, проте не зумів це здійснити.

Армії РФ та РБ

Фото - Al Jazeera

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на заяву засновника білоруської десантно-штурмової групи у складі ЗСУ Валерія Сахащука в ефірі телеканалу Еспресо.

Сахащук заявив про те, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко справді готував вторгнення Збройних сил Білорусі до України.

Однак, коли у грудні 2022 року білоруські війська опинилися на кордоні з Україною, велика кількість військових ЗС РБ почали ставити питання командуванню на кшталт: “Чому український народ раптом став ворогом?”

Органи КДБ довгий час розмовляли з білоруськими військовими і навіть робили спроби залякування та шантажу, але це ніяк не вплинуло на бійців Збройних сил Білорусі. Тому пізніше співробітники КДБ доповіли вищому керівництву, що білоруська армія виявилася просто не готовою до вторгнення в Україну.

Пряма мова Сахащука: “Органи КДБ майже тиждень шантажували, лякали, говорили з військовими – нічого це не дало. А потім доповіли вищому керівництву, що білоруська армія не готова до ведення бойових дій в Україні”.

Нагадаємо, раніше Лукашенко та Путін заявили про необхідність переговорів з Україною.

Exit mobile version