Навіщо лідери африканських країн приїжджали до України: радник голови ОПУ Михайло Подоляк дав відповідь

Кілька днів тому під час свого візиту до України прибула африканська делегація у складі лідерів із Сенегалу, Єгипту, Коморських островів, Уганди, Замбії та ПАР. У ході візиту вони провели зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк розповів, якою була мета поїздки африканських політиків до України.

Подоляк

Фото - Газета

Про це повідомляє “НБН“, із посиланням на Михайла Подоляка.

За словами представника Офісу президента України, стає відомо, що африканська делегація зовсім не намагається врегулювати конфлікт між Україною та Росією, а їх візит означає лише одне — вони намагаються заявити про себе світу і вирішити власні проблеми з постачанням продовольства та інших товарів. Простіше кажучи, лідери африканських країн хочуть побувати в інфопросторі.

“Їхня мета – отримання ресурсів, перш за все, від РФ. Також – вирішити питання щодо постачання продовольчих товарів, отримати додаткові гарантії з постачання радянської техніки зі складів РФ, а також виконати певні інформаційні завдання на користь РФ” – зазначає Михайло Подоляк.

Нагадаємо, раніше Путін зустрівся із лідерами африканських країн.

Exit mobile version