Навіщо Лукашенку «вагнерівці» у Білорусі: в ISW пояснили, яку вигоду від армії Пригожина має намір отримати диктатор

Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни пояснили, як білоруський диктатор Олександр Лукашенко має намір використати ПВК «Вагнер» у своїй країні.

Олександр Лукашенко

Фото – rbc.ru

Експерти ISW у своєму звіті стверджують, що Лукашенко хоче реалізувати кілька цілей за рахунок армії російського олігарха Євгена Пригожина в РБ, інформує «НБН».

Аналітики пишуть, що білоруський диктатор має намір встановити жорсткий контроль над найманцями «кухаря Путіна», які прямують до його країни.

Нелегітимний президент повідомив, що громадянам Білорусі буде дозволено вступати до лав «Вагнера», крім того, бойовики консультуватимуть й навчатимуть військових РБ.

В Інституті вивчення війни зазначають, що Лукашенко також сподівається «купити» простір для маневру за допомогою армії Пригожина, щоб урівноважити кампанію Кремля щодо поглинання його країни через так звану Союзну державу.

Втручаючись у «заколот» ПВК як посередник, самопроголошений глава РБ дав зрозуміти кремлівському диктатору Володимиру Путіну, що Москві не варто з ним жартувати.

Також нелегітимний білоруський президент принизив російського лідера, продемонструвавши спроможність діяти незалежно у політиці РФ. Путін не лише не заперечував викладу подій білоруським диктатором, а й публічно подякував йому.

Нагадаємо, що Пригожин після провального «маршу справедливості» його найманців розповів, що запропонував йому Лукашенко.

Exit mobile version