Скільки “вагнерівців” загинуло на війні в Україні: президент Зеленський озвучив серйозні цифри

Глава украинского государства Владимир Зеленский рассказал о том, сколько бойцов частной военной компании "Вагнер" смогли уничтожить бойцы Вооруженных сил Украины.

Зеленський

Фото - Le Monde

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на заяву Зеленського виданню “El Mundo“.

Так, за словами чинного глави української держави, стає відомо, що за весь час ведення боїв приватної військової компанії “Вагнер” на території України бійці ЗСУ змогли знищити близько 21 тисячі найманців. При цьому, як зазначає український президент, ще 80 тисяч людей було поранено.

Також Володимир Зеленський заявив, що феномен “Вагнера” дуже важливий у розумінні деяких речей. Він вважає, що таку міць “вагнерівців” можна пояснити тим, що вони просто не мали іншого вибору, окрім як йти вперед. Також він зазначив, що хоча й втрати ПВК “Вагнер” дуже великі, це все ж таки говорить про те, що такі угруповання мають велику кількість бійців.

Крім того, Зеленський також зазначив, що у принципі усі “вагнерівці” ділилися на дві категорії. Перші — це професійні найманці, які справді вміють воювати. Другі – це мобілізовані, частина з яких складалася з зеків, їх в основному використовували як “гарматне м’ясо”.

Зазначимо, раніше Зеленський заявляв про успіхи ЗСУ на всіх лініях фронту.

Exit mobile version